ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΛΛΗ

Γεννήθηκε στη Νεράιδα Τρικάλων των Ανατολικών Τζουμέρκων και μεγάλωσε στο Κερατσίνι, τα τελευταία τριάντα χρόνια, όμως, κατοικεί στο Καματερό. Είναι παντρεμένη με τον Γραμμένο Γραμμένο και έχει δύο γιους τον Μιχάλη και τον Κωνσταντίνο. Η Έλλη είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Από το 1983 – κατόπιν διαγωνισμού – εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών σε διάφορες ΔΟΥ μεταξύ αυτών και στην ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων, έχοντας αναλάβει θέσεις ευθύνης, ενώ συμμετείχε στην ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος TAXIS και στην εκπαίδευση των υπαλλήλων των ΔΟΥ στην χρήση των προγραμμάτων του TAXIS.

Μετά από σχεδόν σαράντα χρόνια υπηρεσίας, αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2022. Από νωρίς εκδήλωσε ενδιαφέρον για τα κοινά, συμμετέχοντας ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και αργότερα στο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου της, ως εργαζόμενη. Έχει εκλεγεί τρεις φορές μέλος του Δ.Σ.

του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Αττικής και Κυκλάδων (2015-2022) και έχει διατελέσει υπεύθυνη Αιμοδοσίας της Τράπεζας Αίματος. Συμμετείχε, επίσης, στην Διοικούσα Επιτροπή του Πολιτιστικού Τμήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΔΟΥ και του περιοδικού Φορολογική Επιθεώρηση. Παράλληλα, έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος του φορέα διαχείρισης των παιδικών σταθμών του Δήμου Καματερού. Μέλος ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 5ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ. Τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται ερασιτεχνικά με την ζωγραφική.